CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2014.02.03

Józsefváros lendületben

Kocsis Máté polgármester szerint, Vas Imre képviselőtársa tökéletesen fogja képviselni 2014-től Józsefváros érdekeit a parlamentben. Mint említette: az elmúlt négy év legszorgalmasabb országgyűlési képviselőjének (FIDESZ - KDNP) ismerte meg - derült ki a Napházban tartott lakossági fórumon.

2010 óta sikeres eredménnyel 22 önálló törvényt -, egy határozati javaslatot, valamint 55 módosító javaslatot indítványozott Vas. A polgármester felidézte, hogy közösen dolgoztak Józsefváros újjáépülésén, melynek köszönhetően kapott támogatást a többi között a Magdolna negyed szociális város rehabilitációs programja, vagy az Auróra utcai rendelőintézet (1,2 milliárdos) rekonstrukciója és számos más intézmény felújítása is.

Mint ismeretes, Vas Imre parlamenti képviselő - a FIDESZ-KDNP Budapest 06 számú választókerületének jelöltje - részt vett az új Büntető Törvénykönyv (BTK) megalkotásán, a lakásmaffia visszaszorításán és dolgozott a józsefvárosi és ferencvárosi hajléktalanprobléma megoldásán.
 
A politikus lakossági érdeklődésre a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elmondta: áprilistól egy nyugdíjas, durván egyhavi nyugdíjat tud megspórolni a soron következő 6%-os gázár csökkentés után. A lakosságot érintően beszélt arról is, hogy az Erzsébet Program szintén jelentős eredményeket hozott. A kormánynak sikerült elérnie, hogy az ebből befolyó nyereség ne külföldre „vándoroljon”, hanem az idősek, gyerekek és hátrányos helyzetűek támogatását szolgálja. Ennek köszönhetően olyan emberek is nyaralhattak pár ezer forintért, akik évek óta nem utaztak sehová spórolás miatt. Az egészségügy területére rátérve a politikus emlékeztetett arra, hogy 165 olyan különböző gyógyszer árát csökkentették, amelyeket krónikus betegségekre szednek hazánkban.

A Népszínház utcában és környékén élőket a rezsicsökkentés mellett leginkább a közlekedés korszerűsítése érdekelte. Meglátásuk szerint, az idősebbeknek szükséges volna a fővárosi alacsonypadlós buszok szélesebb körben való bevezetése. Mások jelezték, hogy a Népszínház utcában a legnagyobb gondot mégis az útburkolat minőségromlása jelenti. A Kiss József utcában élők pedig, a fővárosi szemétszállítás ritkulását vélik felfedezni.

Dudás Istvánné körzeti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy bár rengeteget fejlődött a kerület az elmúlt ciklusban, még számos feladat vár megoldásra, amelyhez a lakók támogatására és további bizalmára számít. A képviselők jelezték, hogy a Fővárosi Önkormányzattal folyamatos tárgyalásban vannak közlekedési és útfelújítási kérdésekben.

A képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy az elkövetkező ciklusban a magán és társasházak felújítása kerül majd fókuszba, miután az elmúlt években felújították a kerületi intézményeket, valamint a köztereket, amelyből idén csaknem 30 újul meg Józsefvárosban. Céljaik között így a Népszínház utca patinájának helyreállítása hangsúlyos helyen szerepel 2014-2018.

A képviselők céljai között a Népszínház utca patinájának helyreállítása is szerepel. Az elkövetkező ciklusban a magán és társasházak felújítása kerül fókuszba.

Figyelmébe ajánljuk