CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.04.09

Nagyon erős lesz az új parlament legitimációja

A következő parlament legitimációja nagyon erős lesz. A magas részvételi arány azt mutatja, hogy a magyar demokrácia erős, és Magyarország polgárai dönteni akarnak saját jövőjükről - értékelte a választásokat Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

A választások véget értek, lezárultak az urnák. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan vettek részt a szavazáson: ez azt mutatja, hogy a magyar demokrácia erős, és Magyarország polgárai dönteni akarnak saját jövőjükről – fogalmazott Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta, köszönet illeti mindazokat, akik elmentek szavazni, különösen azokat, akik a kormánypártokat tüntették ki bizalmukkal. Fontosnak tartjuk, hogy azokon a helyeken, ahol még a szavazás végén is sorban álltak, mindenkinek lehetősége legyen leadni a szavazatát; a választási szerveket ennek biztosítására kérjük.

Kiemelte, az érdeklődés óriási, a következő Országgyűlés legitimációja nagyon erős lesz. Még arra is jó esély van, hogy ez legyen minden idők legmagasabb részvételi aránya, ami a magyar demokrácia közös sikere.

Voltak ugyan szabálytalanságok, a Fidesz is kénytelen volt sok esetben panaszt tenni, de alapvetően a választás rendjét befolyásoló körülmény nem történt. Nagyon örülünk annak, hogy a magas részvétel mellett egy erős, legitim parlamentje lesz az országnak - mondta el a frakcióvezető.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk