CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.09.12

A SARGENTINI-JELENTÉS SOROS GYÖRGY BOSSZÚJA

Az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége elfogadta a Sargentini-jelentést, ami Soros György bosszúja, ugyanis Judith Sargentini az ő embere – közölte a Fidesz frakcióvezetője, szerdán.

Fotó: Fidesz.hu

Kocsis Máté kifejtette: a jelentés Soros szervezeteinek és médiumainak véleményére épül, az ő emberei szervezték meg az EP-ben a bevándorláspárti többséget a döntés mögé. Soros György félre ismer bennünket, ha azt hiszi, hogy Magyarország enged ennek a zsarolásnak – jegyezte meg, hozzátéve: a magyar választók a kormányt és a kormánypártokat világos mandátummal látták el bevándorlásügyben, „ebből nem tudunk és nem is akarunk engedni”.

"JOGILAG ÉRVÉNYTELEN DÖNTÉSSEL ÁLLUNK SZEMBEN, POLITIKAILAG PEDIG NEM FOGUNK ENGEDNI A ZSAROLÁSNAK."

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy országgyűlési határozatban fog válaszolni a jelentésre, melynek tervezetét a ma kezdődő kihelyezett frakcióülésen vitatják meg a kormánypárti képviselők.

Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek a nyilvánvalóan hazug és hamis jelentés ellen, ugyanis a ma lezajlott EP-szavazás egyértelműen csaláson alapul, hiszen a jelentés elfogadásához szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára, ami nem volt meg. Az Európai Parlament visszaélt a hatalmával és visszaélt a joggal, amikor a saját szabályait megszegve a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe – mutatott rá.

Hozzátette: jogilag érvénytelen döntéssel állunk szemben, politikailag pedig nem fogunk engedni a zsarolásnak. Kocsis Máté elmondta azt is, hogy a ma kezdődő kihelyezett frakcióülés a miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, holnap a miniszterek beszámolóit hallgatják meg, illetve az őszi ülésszak jogalkotási terve lesz napirenden.

 

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk