CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.12.05

Karrier és család női szemmel

Csodálatos kihívás jelent egy családanyának egyszerre teljesítenie otthon és egyéni karrierjében. E kettő együttes gyakorlása olyan tapasztalatot ad, amelyet egész életünk során kamatoztathatunk – mondta Sántha Péterné alpolgármester asszony a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban: a Nők, családok, mindennapok a vállalkozásban című rendezvényen.

fotó:www.jozsefvaros.hu

Sántha Péterné alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy egy kerület vezetése is hasonló egy vállalkozás működtetéséhez.

„Nyolc éve Józsefváros egyik vezetőjeként nap, mint nap egy vállalkozásra jellemző kihívásokat tapasztalhatok meg. Viszonyítási alapom is van. Jól tudom, mivel jár egy vállalkozás, ugyanis a ’90-es években, politikai pályafutásom előtt volt szerencsém kipróbálni. Nem is akárhogy: családanyaként” – emlékezett megnyitó beszédében. Majd hozzátette: egyetlen pillanatát sem bánja annak az időszaknak, a rengeteg szervezéssel, logisztikai feladatokkal olyan problémamegoldó képességre tett szert, amit a mai napig hasznosít.

„Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom.”

fotó:www.jozsefvaros.hu

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökének gondolata, pedig Batthyány-Schmidt Margittól, a Magyar Női Unió elnökétől származik.

Egy nő sikeres vállalkozásában a férfi támogatása lehet az egyik kulcs. Már meg is érkeztünk ahhoz az elgondoláshoz, amivel azt gondolom, könnyűszerrel azonosulhat a legtöbb nő – hangsúlyozta Szőnyi Kinga. Fontos azonban az egyenlő esélyek megteremtése és egymás támogatása. Innen pedig már csak tényleg pár lépés egy termékeny vállalkozás beindítása – ösztönzött az elnökasszony.

Az esemény házigazdái Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke és Zékány Zoltán a H13 szakmai igazgatója – kiemelték, család mellett nőként vállalkozni rengeteg kihívással jár, azonban egy jó ötlettel támogatókat találhatunk arra, hogy tervünk megvalósulhasson. Zékány Zoltán hozzátette: a 40 év alattiak és a női vállalkozók kedvező kamattámogatásával Józsefváros a legvállalkozásbarátabb kerület.

 

 

Figyelmébe ajánljuk