CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.12.05

Több támogatást kapnak a rászorultak Józsefvárosban

A korábbi három helyett -szinte a teljes fűtési szezont lefedve-, öt hónapra terjesztette ki a fűtéstámogatást Józsefváros vezetése. A kormánypárti többségű testület emellett, döntött még a gyógyszertámogatás összegének emeléséről, a fűtési támogatás kiterjesztéséről, a hátralékkezelési támogatás maximális összegének emeléséről is decemberi ülésén

fotó:www.jozsefvaros.hu

Józsefváros vezetésének célja a lakosság egészségbiztonságának folyamatos növelése, így a mostani döntésnek köszönhetően a havi gyógyszertámogatás összege a korábbi 6000 forintról 9000 forintra nő a jogosultak számára. Hátralékkezelési támogatás esetén a bevont adósság maximális összege is emelkedik: a korábbi félmillió forintról 750 ezer forintra, így a kerületi lakosok közül többen vehetik igénybe a támogatást, emellett egyszerűsítették a rendkívüli települési támogatások megállapítását. Mivel a jelenlegi jövedelemhatár meghatározása 2015 első felében történt, ezért ezt is módosították: a jövedelemhatárokat több támogatás esetében is a nyugdíjminimum 50 százalékával emelték, aminek köszönhetően többen juthatnak támogatáshoz.

Mint ismeretes, három évvel ezelőtt a szociális és a költségvetési törvény rendelkezései szerint, megújult a rászorulók támogatási rendszere. Az új szociális támogatási rendszer igazságosabbá és átláthatóbbá vált. A jogszabályváltozás alapján a szociális támogatások ketté váltak: az állam által biztosított támogatásokra, illetve önkormányzat által biztosított szociális támogatásokra.

Figyelmébe ajánljuk