CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.12.13

Ez simán egy béna hazaárulás

A szánkó és pelenka viszonteladók jó estére számíthatnak, miután a CEU lagymatag távozása miatt aggódó aktivisták, újabb tüntetésre készülnek a Kossuth téren. A Soros-szervezetek vélhetőleg a túlmunkáról szóló törvény elfogadása miatt, az Országgyűlésben beégett ellenzéki képviselők által előidézett erőszakhullámot gerjesztenék tovább.

fotó: MTI

A Magyarország jövőjéért felelős ellenzéki képviselők sokadjára bizonyították, hogy érdemi munkára alkalmatlanok. Nekünk állampolgároknak ez több, mint sajnálatos, mert a mi pénzünkön vesznek fütyülőket a szájukba (egyesek méretbeli problémákra mutattak rá ezzel kapcsolatban) vagy állnak gyermek módjára sorfalat az ülésteremben ahelyett, hogy érdemi lépésekkel és javaslatokkal segítenék az ország haladását. Felháborító, hogy nincs sem tartalmas, sem célravezető és legfőképpen igazságot tükröző mondatuk. Még felháborítóbb, hogy nem is törekednek rá. Azonkívül, hogy élősködnek az Országgyűlésben, egyértelműnek tűnik az is: teljesen mindegy számukra, mi állt a törvényjavaslatban. Sőt az is, hogy egyáltalán milyen törvényről van szó. Tudhatjuk mindannyian egy a lényeg, az pedig a provokáció. A provokáció azért, mert divat ma tüntetni. Azért mert, demonstrálhatnak vele Európa felé, mintha tényezők volnának a magyar belpolitikában. Potenciális jövőképet sejtetve. Jövőkép, azaz jó befektetés. Kinek is? Hát ne legyen senkinek hiú ábrándja, mert nem a magyar választóknak. Annál inkább Sorosnak és körének? Azoknak, akik szívesen buktatnák a stabil és nemzeti magyar kormányt? Esetleg a migráns-ellátás új piacaként tekintenek hazánkra? Mindez nem kicsit felháborító, hanem simán hazaárulás. Ráadásul palira veszik saját támogatóikat is. Még szerencse, hogy ebből valójában keveset hordott össze a szél. Persze ahhoz képest két ember is sok, amit ők ezzel a neoprimitív tempóval letesznek az asztalra. 

Az ellenzéki zártosztály megint kudarcot vallott

Mint ismeretes az ellenzéki képviselők szerdán megpróbáltak megakadályozni 46 egyéni indítvány, köztük a munka törvénykönyve módosításának megszavazását. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott:

 „Szomorú és példátlan, ami az Országházban történt, az ellenzék egésze tette magát nevetségessé a méltatlan, az alkotmányos rendet veszélyeztető akciójával. A kormánypárti többség azonban megőrizte a saját és a Ház méltóságát, és biztosította a parlament alkotmányos és törvényes működését”.

A parlamenti történéseket követő demonstrációval kapcsolatban Gulyás úgy fogalmazott: ami szerdán történt, törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták és szép számmal „Soros György szervezeteinek kitartottjai” vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami súlyos bűncselekmény – fejtette ki, hozzátéve: nyílt kereszténygyűlölet világlott ki.”(A politikus itt a karácsonyfa felgyújtásának kísérletére utalt.)

Károkat okoztak az agresszív rendbontók

A rendőrség honlapján közzétett beszámoló szerint, az agresszív tüntetők gyújtogattak és padokat rongáltak meg. A demonstrálók egy része Budapesten a Kossuth téren szánkókat gyújtottak fel, valamint a téren lévő padokat felborították és megrongálták. A rendbontók a rendőrökkel szemben is agresszíven léptek fel, továbbá petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak. A rendőrök a keletkezett tüzet eloltották. A hatóság a további károkozás és a biztosításban részt vevő rendőrök testi épségének érdekében, a rendbontókat kiszorította a területről. A reggeli hírek szerint, az összetűzésekben legkevesebb öt rendőr sérült meg. A jelenlegi adatok szerint, a rendőrség 34 embert tartóztatott le.

 

 

Figyelmébe ajánljuk