CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.03.13

Egy új világ küszöbén

Nagy tévedés jövő időben beszélnünk a digitális változásokról, hiszen ez egy olyan folyamat, amelynek a közepén járunk – mondta Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő, aki a H13-ban nyitotta meg a digitalizáció eddigi eredményeiről és várható irányairól szóló konferenciát. A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) vendégei betekintést nyerhettek a ma virtuális életébe olyan digitális eszközök segítségével, amelyek hétköznapi szinten vagy az e-sportban is elérhetővé váltak.

fotó:www.jozsefvaros.hu

A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a JátékosLét Kutatóközpont által szervezett konferencia célja  az volt, hogy az eseménnyel áthidalja azt a generációs szakadékot, amely sok esetben megakadályozza a nagyszülők, szülők és gyermeik együttes részvételét egy adott téma virtuális világában; vagy a többi között egyszerű eligazodást  a biztonságos információkhoz jutásban, a digitális oktatásban, a közösségi oldalak használatában. Mindezt a teljes család, közösen szórakozva tehette meg a digitalizáció és informatika világában tevékenykedő civil szervezetekkel, kutatókkal, közéleti szereplőkkel és a magyar „e-sport társadalom” véleményformálóival együtt a H13-ban.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet beszédében arra, hogy senki sem idegenkedjen a digitális  átalakulástól: „… hiszen emlékezzünk vissza, egy-két emberöltővel ezelőtt ugyanúgy elítélték az akkori felnőttek a gyermekek televíziózási szokásait, mint ma a számítógépezést, ugyanakkor mégis teljes értékű emberek váltak az akkori fiatalokból. Az európai parlamenti képviselő frappánsan emlékeztetett Csépe Valéria professzor asszony gondolatára, miszerint: „eljött az idő, hogy a Gutenberg-galaxisból átlépjünk a Neumann-galaxisba”.

Az eseményen több virtuális élményt nyújtó eszközt is kipróbálhattak a résztvevők. Így a többi között belebújhattak egy kézilabdakapus bőrébe is, és kipróbálhatták magukat egy meccs erejéig.

Forrás: www.jozsefvaros.hu

Figyelmébe ajánljuk