CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.03.28

Élen jár Józsefváros az áldozatvédelemben

Az elmúlt években a VIII. kerületi rendőrkapitányság a Józsefvárosi Önkormányzattal összefogásban nagyszerű közbiztonsági eredményeket ért el a bűnüldözés és a megelőzés területén, amelyben jelentős szerepet játszott a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer is – mondta Kocsis Máté országgyűlési képviselő az „Áldozatsegítés a családokra koncentrálva” című konferencián. Az eseményen részt vett Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke, aki újságírói kérdésre elmondta, hogy 2019-ben a szervezet a családot helyezi előtérbe.

fotó:www.jozsefvaros.hu

Kocsis Máté köszöntő beszédében emlékeztetett arra, hogy az Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszert (JÁSZER) 2013-ban azért hívták életre, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akiknek erre szükségük van. A kormánypárti politikus ismertette továbbá, hogy azóta is működik a kezdeményezés, nagyszerű eredményeket ért el az áldozatok védelmében.

Józsefváros országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra: a VIII. kerületi rendőrkapitányság a Józsefvárosi Önkormányzattal összefogásban kiváló közbiztonsági eredményeket ért el az elmúlt években. Jelentősen csökkent Józsefvárosban a bűncselekmények száma, hiszen a bűnelkövetőkkel szemben egy olyan – rendőrökből, közterület-felügyelőkből, polgárőrökből, kerületőrökből álló – rendszer állt fel, amellyel szemben az elkövetők nehezen érvényesülnek. Hozzátette: ennek az együttműködésnek a hozadéka, hogy a bűnüldözés mellett a bűnmegelőzés is eredményesebb, mint korábban, amiben a JÁSZER-nek is jelentős szerepe van. A fórum lehetőséget teremt arra, hogy elmondjuk a problémákat és beszéljünk ezek megoldásairól – mutatott rá a parlamenti képviselő.

Kocsis Máté az aktuális feladatok között említette a digitális kihívásokat.

fotó:www.jozsefvaros.hu

„A jövőben kiemelten kell foglalkozni a virtuális térrel, amelyben a gyermekek a leginkább kiszolgáltatottak. A veszély azért különösen nagy, mert a szülők internettel kapcsolatos tudása jellemzően töredéke a gyermekekének. Ezért szükséges a szakemberek által megfogalmazott kontrollfolyamatokat és tapasztalatokat minél szélesebb körben megosztani, ezzel is erősítve a fiatalok digitális immunrendszerét – emelte ki.

Gellén Márton, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkára előadásában az áldozatsegítés állami intézményeit mutatta be.

Elmondása szerint a rászorulók érzelmi, jogi segítséget, valamint tájékoztatást is kaphatnak amennyiben a területileg illetékes áldozatsegítő központokhoz fordulnak. Azonnali, szakszerű pszichológiai segítséget a 24 órás diszpécserszolgálattal működő, 06-80-225-225-ös ingyenesen hívható áldozatsegítő vonal jelenthet.

Forrás: www.jozsefvaros.hu

Figyelmébe ajánljuk