CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.05.08

Európa nyugati fele nem tartja annyira fontosnak, hogy megőrizze saját identitását

A legrosszabb kombináció az, amikor egy ország gazdaságilag erős, ugyanakkor gyenge, mert nem képes megvédeni magát. Ezáltal vonzó bevándorlási célpont abban az időben, amikor a migráció és a terrorizmus összefügg – mondta Varga Mihály fideszes országgyűlési képviselő. A kormánypárti politikus sajnálatosnak nevezte, hogy Európa csupán az elmúlt néhány évben kezdett ráébredni arra: a bevándorlást meg kell állítani.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy az EP-választás tétje nagyobb, mint a korábbiaké. Mint fogalmazott: „… az dől majd el, hogy az Európai Uniónak migrációpárti vezetői lesznek-e vagy olyanok, akik megvédik a keresztény kultúrát. A kontinenst "elárasztó" bevándorlók ugyanis másként viszonyulnak például a vallásszabadsághoz vagy a nőkhöz…” - fogalmazott Varga Mihály, aki rámutatott arra is: az európai emberek jelentős része szerint a migráció a legfontosabb kérdés. A brüsszeli politikusok azonban nem így vélekednek. Az ő álláspontjuk, hogy a bevándorláshoz hozzá kell szokni, a folyamatot megállítani nem lehet.

A magyar kormány ezzel szemben bebizonyította szárazföldön, az olasz kormány pedig tengeren, hogy fel lehet tartóztatni a migránsokat, csak akarat és hatékony intézkedés kérdése - mondta.

Varga Mihály kijelentette: „…a kabinet korábban is vállalta a vitát a magyarok érdekében, például a Nemzetközi Valutaalappal és az idő bennünket igazolt...” A magyar gazdaság egyre jobban teljesít - hangsúlyozta, megemlítve egyebek mellett az ingyenes tankönyveket és a kétszeresére emelkedett minimálbért.

Varga Mihály hangsúlyozta: ha Magyarország most hibát követ el a bevándorlás ügyében, akkor azt később már nem lehet majd kijavítani. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének felmérése szerint 60 millió afrikai ember szeretne Európába költözni, és a hosszú távú kilátásokat rontja a szárazság, az édesvízkészlet szűkössége. A magyar kormány álláspontja az, hogy a segítséget kell a problémával sújtott térségekbe vinni, nem pedig a bajt Európába hozni - fogalmazott a miniszter, aki úgy vélekedett, hogy Brüsszel nem tett le a bevándorlás szervezéséről. Ezt igazolja szerinte egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóta vagy a "migránskártyák" ügye. Hozzáfűzte: problémás a magyar ellenzék is, amely "letagadja a bevándorlást", Brüsszelt képviseli Magyarországon, nem Magyarországot Brüsszelben. (Ebből is látszik, hogy kizárólag hatalmi törekvések vezérlik őket, nem pedig a magyar emberek biztonságos jövőjének biztosítása (a szerk.)).

Varga Mihály mindezért arra biztat, hogy támogassa Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos migrációellenes programját!

 

(forrás: MTI/fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk