CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.08.20

Sára Botond: miért választanánk a Szent Istvánitól eltérő irányt?

Az elmúlt évezred már számtalanszor bebizonyította, hogy a magyarság csak akkor lehet sikeres, ha országunk keresztény és a hit által egységes – mondta beszédében Sára Botond polgármester augusztus 20-án a megújult Golgota téren. Az államalapító ünnepségen Józsefvárosban, az új kenyeret Vargha Miklós Péter plébános áldotta meg, a kerületi képviselők gyermekeikkel érkeztek, az eseményen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője is.

„Ma azt a napot ünnepeljük, amikor az egekbe nyúló kőszikla alapjait letette első királyunk. Szent István olyan szilárd erkölcsi alapot adott és olyan nyílegyenes irányt jelölt ki számunkra, melyet csak szándékosan lehetne elvéteni. Az elmúlt évezred már számtalanszor bebizonyította, hogy a magyarság csak akkor lehet sikeres, ha országunk keresztény és a hit által egységes. Azzal, hogy Szent István nyugati, keresztény államot alapított, végérvényesen kijelölte helyünket Európában. Innentől mi magyarok tagadhatatlanul szabad, európai nemzet lettünk” – emlékeztetett Sára Botond augusztus 20-i beszédében.

 „A kérdés az, hogy amikor nemzetünk egész földrészeket leigázó hódításokat és háborúkat élt túl ezen eszmék által vezérelve, miért választanánk más irányt? Az választja a homályos utat, aki célját nem tudja a fejlődés, a rend és a szilárd erkölcs talaján elérni. Az, aki saját boldogulását helyezi előtérbe az, aki az egész világra pályázik az, aki Európát akarja magáénak az, aki Magyarországra tenné rá a kezét vagy éppen az, akinek Józsefvárosra fáj a foga” – hangsúlyozta Sára Botond.

„Józsefváros új útra lépett”

fotó:www.jozsefvaros.hu

Tíz évvel ezelőtt a kerület maga mögött hagyta a bűnözéssel, pusztulással, hitetlenséggel teli múltat, szakított a felelőtlenség és az eladósodás politikájával. „Azóta megújultak a közintézmények, az óvodák, a bölcsődék, a háziorvosi rendelők, és a szakrendelő is. Új piac épült, a Magdolna és a Corvin negyed után megkezdődött az Orczy negyed rehabilitációja, az egykori pályaudvar fejlesztése, és nagy ütemben zajlik a lakóházak és utak rendbehozatala. Megújultak a parkok és a terek, mindemellett komoly erőfeszítéseket tettünk a közbiztonság javítása érdekében. Józsefváros Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete lett” – mutatott Sára Botond polgármester.

„Védjük meg közös eredményeinket azoktól, akik egyszer már lepusztították és eladósították a kerületet, és akik most vissza akarják vinni a rendezetlen múltba. Nekünk, akik a keresztény hitre támaszkodva, a rendet, a biztonságot és a nyugalmat helyezzük a középpontba, nincs más dolgunk, mint az egekbe nyúló kősziklát követve továbbmenni az úton még akkor is, ha a hatalomra vágyók támadni fognak bennünket. A következő években olyan várost fogunk építeni, ahol jó felnőni, jó élni, ahol az idősebbek mellett a gyermekek és a szülők is jól érzik magukat. Kocsis Máté országgyűlési képviselővel közösen dolgozunk tovább azért, hogy a kerület még biztonságosabb, még rendezettebb, még szebb otthona legyen az itt élőknek, mert nekünk Józsefváros az első” – zárta beszédét Sára Botond.

Sára Botond polgármester ünnepi beszédét követően Szent István király tiszteletére zenés játékot tekinthettek meg a jelenlévők. Ennek részeként szólót énekelt Keresztes Ildikó, Vargha Miklós, Fehér Adrienn és Pásztor Máté. A látványos előadást a Turay Ida Színház és a Makói Forgatós Táncegyüttes tagjai tették emlékezetessé.

Figyelmébe ajánljuk