CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.10.02

Új idősklub nyitja meg kapuit

Idősklub nyílik a Palotanegyedben. Az átalakítás előtt álló Vas utcai helyiségbe Sára Botond polgármester, Egry Attila és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselők is ellátogattak.

A városrész idősklubjának megvalósításához a környékbeli nyugdíjasok véleményét is figyelembe vette Józsefváros kormánypárti vezetősége.

„Az egész helyiséget bejárhatóvá tesszük a mozgássérültek számára, valamint speciális mosdó is kialakításra kerül – mondta Sára Botond a több, mint 200 négyzetméteres helyiséggel kapcsolatban. A polgármester hozzátette, a helyiek javaslatai alapján esett erre a helyszínre a választás, a munkálatok elindultával pedig a környékbeliek egy régi álma került karnyújtásnyira a megvalósuláshoz. „Ha ezzel elkészültünk, már csak egy városrész van hátra, ahol nincs idősklub, de azon is dolgozunk: a Százados negyedben létesülő idősklub megvalósulására sem kell az ottaniaknak sokat várniuk” – tette hozzá Sára Botond.

Különböző szolgáltatások is elérhetők lesznek

Egry Attila alpolgármester (Fidesz-KDNP), a környék önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a klubhelyiségben nem csak közösségi tér, tálalókonyha és étkező, de mosó- és szárítógéppel felszerelt mosókonyha, valamint pihenésre alkalmas helyiség is lesz. Mindemellett több komfortot növelő szolgáltatás is helyet kap. „Egy modern, minden igényt kielégítő klubot szeretnénk kialakítani a Palotanegyed szívében, ahol az ellátás színvonala mindenben megfelel a mai elvárásoknak, és a környék lakosságának is” – mondta Egry Attila.

Közösségi tér életkortól függetlenül

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy az egyesület munkája nem fejeződik be a megnyitás után, hiszen programok szervezésével, ötletekkel, szervezési munkákkal a jövőben is segíteni fogják a napi munkát a Vas utcában. „Nem egy szigorúan vett idősklub kialakításán dolgozunk, hanem az a tervünk, hogy egy olyan közösségi teret hozzunk létre a Palotanegyedben, ahová életkortól függetlenül minden itt lakó szívesen betér. Ezt a szempontot is figyelembe fogjuk venni leendő programok kialakításakor” – mondta lapunknak Szilágyi Demeter.

 

Forrás: Józsefváros újság

Figyelmébe ajánljuk