CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2019.11.07

Megalakult Józsefváros új képviselő-testülete

Kocsis Máté Országgyűlési képviselő levele a Józsefvárosi Önkormányzat új képviselő-testületének alakuló ülésére.

Tisztelt Polgármester Úr!  Tisztelt Képviselők!

Kedves Vendégek és Munkatársak!

A Józsefvárosi Önkormányzat új képviselő-testületének alakuló ülésére szóló meghívójukat a mai napon kézhez kaptam, azonban előzetesen egyeztetett hivatalos elfoglaltságom miatt sajnos nem tudok azon részt venni, emiatt elnézésüket kérem.

Engedjék meg azonban, hogy jelen levelemmel igyekezzek pótolni távolmaradásomat, egyúttal kérem, tegyék lehetővé, hogy az ülésen a Fidesz-KDNP egyik képviselője felolvassa.

Tisztelt Képviselő-testület!

Mindenekelőtt gratulálok mindnyájuknak az elnyert megbízatásukhoz! Feladataik elvégzéséhez kívánok Önöknek jó egészséget, sok erőt és türelmet.

A kampány véget ért, a szlogeneket, a hamisságokat, a vakmerő ígérgetéseket most fel kell váltaniuk a szürke hétköznapok sokszor monoton ügyintézéseinek és a bátor tetteknek egyaránt.

Szép, de embert próbáló feladat előtt állnak.
2006 és 2018 között ültem az Önök székeiben: képviselőiben, alpolgármesteriben és háromszor választottak meg a józsefvárosiak polgámesternek is, kétszer pedig országgyűlési képviselőnek. Tizenkét év tapasztalatai és tanulságai alapján bizton állíthatom: szinte soha nem kerül majd az asztalukra olyan javaslat, amivel mindenki maradéktalanul egyetért. Ennek ellenére az alapos megfontolás és a lefolytatott viták után határozott döntéseket kell majd hozniuk, vállalva annak minden kockázatát és a vele járó konfliktusokat is. Higgyék el, a túlzó kétkedés, a remegő kéz, és a pusztán időhúzásra használt bizonytalanság a város számára mérhetetlen károkat okozhat. Az Önök első számú feladata Józsefváros mindenre kiterjedő fejlesztése és biztonságos működtetése. Nem az a fontos, hogy a székben ülők népszerűek-e, hanem hogy Józsefváros az-e.

Kerületünk az elmúlt években rengeteget fejlődött és egyre népszerűbb is. Tennivaló azonban számos van még, kérem, tegyenek meg mindent ezek elvégzéséért!

Józsefváros országgyűlési képviselőjeként a kerület érdekét szolgáló ügyekben együtt kívánok működni az új városvezetéssel. Itt nőttem fel, ma is itt élek a családommal, és ha a Jóisten úgy akarja, itt fognak felnőni a gyermekeim is. A közmegbízatásom és a személyes érdekem is az, hogy Józsefváros még jobb hely legyen.

Tisztelt Képviselő-testület!

A józsefvárosiak minden döntést meghoztak, ezt tiszteletben tartva most a felelősségteljes munka ideje jött el, amihez mindnyájuknak sok sikert kívánok!

Ma ünnep van. Mária Terézia 1777 november 7-én adta a korábban Pacsirtamezőként említett benépesülő területnek a Józsefváros elnevezést, Isten éltesse tehát városrészünket 242. születésnapján!

Üdvözlettel:

Kocsis Máté
Józsefváros országgyűlési képviselője

Figyelmébe ajánljuk